Dagvoorzitterschap en gespreksleiding

Er komt een conferentie, congres of debat aan, en u zoekt iemand die u kan helpen met een goed verloop van de dag? De Luistervinken biedt professionele ondersteuning bij uw debatevent. Wij zorgen ervoor dat uw event interactief is en maximale impact maakt.

Wat wij doen

U kunt een journalist of BN’er vragen om een beetje erbij te schnabbelen voor uw bijeenkomst. U kunt er ook voor kiezen om een specialist te vragen die alles weet van het organiseren van enthousiasmerende, constructieve bijeenkomsten.

Wij bereiden de bijeenkomst samen met u voor, vragen goed door op de inhoud en plannen het proces. Zodoende weet u precies hoe de dag eruit komt te zien. Op de bijeenkomst zelf vragen wij door, creëren we interactie en maken we sfeer.

Wat u krijgt

Uw resultaat nadat u ons als dagvoorzitter inschakelt:

  • een professionele aanpak en begeleiding, zowel vooraf als achteraf
  • een bijeenkomst die uw doelgroep enthousiasmeert
  • een goed geplande sessie die precies volgens planning verloopt

De Luistervinken hebben een scherp oog voor de inhoud en zitten boordevol creatieve ideeën om een sessie interactief te maken.

Voorbeelden

Een middelgrote gemeente wilde het debat over de huizenmarkt vlot trekken

Een middelgrote gemeente stond voor de volgende uitdaging: welk beleid moest de komende jaren gevoerd worden op de woningmarkt? Aan de vooravond van lastige politieke beslissingen hielpen wij de beslissers in deze gemeente met het verzamelen van feiten en informatie en het verhelderen van de visies en doelen van álle betrokkenen.

Op een interactieve avond brachten we samen met de opdrachtgever de belangrijkste belanghebbenden bij elkaar: woningbouwverenigingen, makelaars, beleidsmakers, wethouder, raadsleden, bewonersverenigingen en meer. Uitgenodigde experts en onderzoekers deelden hun feitelijke analyse en voorspellingen, waarna alle deelnemers konden reageren en met elkaar in debat konden gaan over de richting van de gemeente.

De uitkomst was een beter geïnformeerde politieke discussie, verheldering van de onderliggende verschillen en beter zicht op de reële opties.

Een branchevereniging wilde de jaarvergadering inspirerender maken

Een landelijke branchevereniging vroeg zich af hoe ze hun jaarlijkse ledenvergadering spannender en interactiever konden maken. Hoe konden zij het standaard afhameren van stukken vervangen voor iets dat én interessanter was, maar de bestuurders van de vereniging ook inhoudelijke input gaf over wat haar leden écht belangrijk vonden?

Wij organiseerden samen met de opdrachtgever een debatmiddag over één van de belangrijkste onderwerpen voor de leden. We zorgden voor de juiste sprekers die prikkelende stellingen konden verdedigen en maakten de tongen van de leden los in een spetterend, anderhalf uur durend debat.

Het resultaat was een ledenvergadering waar de leden nog steeds enthousiast over napraten én belangrijk inzicht voor de politieke koers van de branchevereniging voor de komende jaren.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem direct contact met ons op!