Mediatraining

Omgaan met de media: voor veel bestuurders en politici een noodzakelijk kwaad. Hoe gaat u om met lastige vragen, journalisten die koste wat kost hun eigen gelijk willen halen en negatieve framing? Wij leren het u op onze mediatraining.

Terug naar trainingsoverzicht

De training

Journalisten kunnen uw reputatie maken of breken. En terecht: een kritische pers is nu eenmaal onderdeel van een goed lopend land. Maar hoe kunt u dan uw reputatie veilig stellen? Door slim uw boodschappen te kiezen en helder te zijn in de feiten. Door pro-actief de media te betrekken en uw verhaal goed voorbereid te hebben. En door goed te begrijpen wat het belang en de behoefte van de journalist en zijn of haar doelgroep eigenlijk is. Deze en andere zaken leert u allemaal op de mediatraining van De Luistervinken.

Resultaat

Na de training kunt u:

  • Strategisch kernboodschappen kiezen en formuleren
  • Kalm en rustig blijven reageren op lastige vragen
  • Heldere afspraken maken voor publicatie

Na deze training weet u als geen ander hoe u op pro-actieve wijze de media kunt betrekken, zodat uw verhaal goed voor het voetlicht komt.

Voor wie geschikt

De training is geschikt voor iedereen die in contact komt met de media, of dat nu geschreven, gesproken, of beeld is. Denk hierbij aan politici, bestuurders, woordvoerders en andere communicatieprofessionals.

Meer informatie

  • De training duurt twee dagdelen.
  • De ideale groepsgrootte is tussen de acht en zestien deelnemers.
  • Prijsopgave op aanvraag.