Overtuigend onderhandelen

Onderhandelen: we doen het elke dag. Van het inkopen van een nieuwe dienst voor uw organisatie, via de multi-stakeholdermeeting voor een politiek besluit tot het kopen van een nieuwe fiets. Maar hoe doet u het goed? Hoe zorgt u dat er een duurzaam, stabiel en stevig resultaat uitkomt waar iedereen blij mee is? De training Overtuigend Onderhandelen doet u alle geheimen uit de doeken!

Terug naar trainingsoverzicht

De training

Wij benaderen ‘onderhandelen’ vanuit twee verschillende, aanvullende perspectieven: een sociaal-psychologisch perspectief en een rationeel-economisch perspectief. Dit betekent dat u méér leert dan op de andere onderhandeltrainingen: die leren u de sociaal-psychologische vaardigheden van het verkennen van opties, het goedhouden van de relatie en het scheiden van personen en problemen. Maar hier bovenop leert u hier ook een strategische analyse te maken, opties door te rekenen en strategische keuzes te waarderen. De training Overtuigend Onderhandelen biedt u dus een totaalperspectief, zodat u met een stevige doos aan instrumenten de onderhandelingen in de dagelijkse praktijk te lijf kunt.

Resultaat

Na de training kunt u:

  • De onderliggende belangen en machtsverhoudingen analyseren
  • Strategische opties bedenken voor win/win-onderhandeluitkomsten
  • Uw gedrag bewust inzetten om zo de onderhandeluitkomst te verbeteren

Uniek aan onze training is dat wij de nieuwste inzichten uit de politieke economie en de politieke psychologie relevant maken voor uw eigen werkpraktijk. U kunt voor de zoveelste keer een ‘getting-to-yes’-kloon volgen, of u kunt direct oefenen met de nieuwste strategische inzichten.

Voor wie geschikt

Professionals, adviseurs, beleidsmedewerkers, bestuurders, politici, lobbyisten, leden van de OR (ondernemingsraad) of MR (medezeggenschapsraad).

Meer informatie

  • De training duurt vier dagdelen
  • De ideale groepsgrootte is tussen de acht en twaalf deelnemers
  • Prijsopgave op aanvraag