Professioneel Pitchen

U bent business developer, fondsenwerver voor een non-profit of zzp’ende ondernemer? En u worstelt met de eeuwenoude vraag: hoe kunt u uw verhaal, dienst of product op een inspirerende manier vertellen, zonder opdringerig over te komen? Dan is de training Professioneel Pitchen voor u! U leert de fijne kneepjes van het positioneren van uw bedrijf, het omgaan met verschillende klanttypes en het ontwikkelen van de business relatie. U leert te investeren in een langdurig en duurzaam netwerk dat zich uitbetaalt in hoogwaardige langetermijnrelaties.

De training

U leert zich tijdens de training vooral verplaatsen in uw mogelijke cliënten: wat levert uw idee hen op? Waarom maakt u hun leven beter? Dát is het begin van uw pitch. Hierna brengt u uw eigen huidige netwerk in kaart: wie kent u als het gaat om relevante doelgroepen? U maakt kennis met de verschillende klanttypes die er zijn – u leert ze herkennen en leert de bijbehorende passende communicatiestrategie. Tot slot leert u het geheim van de langetermijnrelatiemanager: het gaat niet om uw directe contact, maar om het netwerk áchter dit directe contact. Als u uw mogelijke opdrachtgever kunt laten schitteren bij zijn of haar eigen baas, dán krijgt u uw contract. U maakt een strategische stakeholderanalyse en krijgt zo beter grip op het besluitvormingsproces.

Resultaat

Op deze training leert u:

  • Een heldere pitch voor uw dienst of product opstellen
  • Uw meest veelbelovende relaties in kaart brengen
  • De trechter van ‘prospect’ naar ‘account’ optimaliseren

Na deze training weet u doeltreffend de juiste boodschap voor de juiste doelgroep te formuleren. U beweegt voortaan feilloos van ‘contact’ naar ‘contract’!

Voor wie geschikt

Deze training is voor iedereen die zijn of haar product of dienst onder de aandacht wil brengen, van business developer, via fondsenwerver tot zzp’er.

Meer informatie

  • De training duurt twee dagdelen
  • De ideale groepsgrootte is tussen de acht en twaalf deelnemers
  • Prijsopgave op aanvraag