Scherp schrijven

Memo's. Beleidsnotities. Jaarverslagen. Analyserapporten. Het werk van de professional bestaat voor een groot gedeelte uit schrijven. Maar wie leest dit allemaal? Wij maken het werkend leven leuker voor zowel de lezer als de schrijver. Na de training kunt u een strategisch schrijfplan opstellen en brengt u structuur en overzicht in wat u schrijft. U schrijft korter, bondiger en mooier. Zo blijft uw rapport nooit meer in een outlook-mapje hangen.

Terug naar trainingsoverzicht

De training

Goed schrijven is vooral zo schrijven dat de boodschap door uw doelgroep begrepen wordt. Op de training leert u technieken om u zowel 'met het verstand' als 'met het gevoel' in te leven in uw doelgroep. Vervolgens oefent u met het opbouwen van een schrijfplan en inhoudelijke strategie. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de belangrijkste spellings- en grammaticaregels én leert u hoe u uw tekst kunt laten swingen.

Resultaat

Na de training kunt u:

  • Een strategisch schrijfplan opstellen en gebruiken
  • Veelvoorkomende stijlfouten vermijden
  • Inspirerende, motiverende stukken schrijven

Bij voorkeur werken we bij oefeningen met teksten uit uw eigen praktijk. U leert zo direct herkennen waar uw organisatie eerder de mist in is gegaan en kan direct de geleerde technieken in praktijk brengen.

Voor wie geschikt

De training is geschikt voor iedereen die in het dagelijks werk veel te maken krijgt met het schrijven van teksten. Denk aan beleidsmedewerkers, communicatieprofessionals, speechwriters, ghostwriters, adviseurs, consultants, managers en bestuurders.

Meer informatie

  • De training duurt vier dagdelen.
  • De deelnemers maken ook 'huiswerk'.
  • De ideale groepsgrootte is tussen de acht en vijftien deelnemers.
  • Prijsopgave op aanvraag.