Voortvarend vergaderen

Vergaderingen: ze duren te lang en leveren te weinig op. Kan dat niet sneller, efficiënter, beter? Jazeker, als het aan De Luistervinken ligt! Met de juiste technieken in handen wordt elk soort vergadering, van wekelijkse teammeeting tot uitzonderlijke heisessie, niet alleen nuttig, maar ook leerzaam. In de cursus Voortvarend Vergaderen leert u doelmatiger, praktischer en effectiever met elkaar communiceren.

De training

In deze training leert u om ‘vergaderen’ vanuit een strategisch perspectief te bekijken: wat is het doel van deze groep mensen? Welk soort besluit moeten ze nemen? U krijgt daarna inzicht in welke werkwijze bij welk soort doel hoort, welke rollen mensen in kunnen nemen in een vergadering en hoe u deze zo effectief mogelijk kunt inzetten. U oefent met de rollen en groepsprocessen die we aanreiken, zodat u ze goed ‘in de vingers’ krijgt. De opgedane vaardigheden kunt u direct toepassen in uw eigen beroepspraktijk: of u nu teamleider of bestuursvoorzitter, consultant of manager bent: vanaf nu weet u dat elke bijeenkomst van twee of meer mensen altijd een ‘vergadering’ is – en weet u hoe elke bijeenkomst beter kan!

Resultaat

Op deze training leert u:

  • De verschillende doelen van een vergadering herkennen
  • De juiste aanpak bij elk vergaderdoel kiezen en handhaven
  • De verschillende vergaderstijlen herkennen en hanteren

Na deze training vergadert u gegarandeerd sneller en doelgerichter. U en uw medewerkers komen voortaan met meer energie en meer concrete acties en doelen uit een vergadering.

Voor wie geschikt

De training Voortvarend Vergaderen is voor iedereen die vaak vergadert: consultants, managers, projectleiders, business developers, accountmanagers, traffic managers, artsen in een maatschap, beleidsmedewerkers en beleidsmakers, politici en bestuurders, directeuren en mensen in de medezeggenschap, enzovoorts.

Meer informatie

  • De training duurt twee dagdelen
  • Bij de training hoort één observatieronde
  • De ideale groepsgrootte is tussen de acht en twaalf deelnemers
  • Prijsopgave op aanvraag