Voortvarend voorzitten

Vergaderen kan al lastig zijn, maar een vergadering voorzitten helemaal. Hoe gaat u om met interrupties? Hoe handhaaft u de orde? Hoe interrumpeert u langsprekers en motiveert u de zwijgende deelnemers ook hun duit in het zakje te doen? De cursus Vergaderingen Voorzitten leert u deze en andere fijne kneepjes. U werkt aan uw autoriteit en leert efficiënt voorbereiden, zodat u nooit meer in tijdnood komt.

Terug naar trainingsoverzicht

De training

Een vergadering voorzitten is nog lastiger dan´gewoon´ vergaderen. Het is bij uitstek úw taak om de procedures te bewaken en te zorgen dat er besluiten vallen en informatie wordt uitgewisseld. Wij geven u strategisch inzicht in de formele en informele vergaderprocedures. U bekijkt de vergadering vanuit een breder, organisatie-sociologisch en politiek perspectief. Vanuit deze 'helikoptervisie' kunt u uw rol beter en slimmer oppakken en kunt u beter inspelen op onverwachte en moeilijke situaties in een vergadering.

Resultaat

Op de training leert u:

  • Overwicht creëert met lichaamstaal en stemgebruik
  • Effectief met interrupties omgaat
  • Beter de agenda en de tijd bewaakt

Met deze training verbetert u uw diplomatieke en leiderschapsvaardigheden. U leert duidelijker uw visie te articuleren en een vergadering hier ook toe bewegen.

Voor wie geschikt

De training Voortvarend Voorzitten is voor iedereen geschikt die wil werken aan zijn of haar leiderschapsvaardigheden. Denk hierbij aan bestuurders, managers, consultants, adviseurs, communicatieprofessionals en leden van de OR (ondernemingsraad) of MR (medezeggenschapsraad).

Wat zeggen cursisten over deze training?

Een voorzitter van een non-profit-instelling:

"Ik heb veel geleerd over het belang van rollen en structuur tijdens een vergadering. Ik beveel hem aan iedereen aan!"

Beoordeling: 10/10

Een communicatieadviseur in de culturele sector:

"Ik heb geleerd als voorzitter verschillende rollen aan te nemen en personen en ideeën te scheiden. Deze training is enthousiasmerend, informerend en bruikbaar!"

Beoordeling: 8,5/10

Een GZ-psycholoog bij een GGZ-instelling

"Ik vond de training zeer leerzaam en heb geleerd te reageren op feedback op mijn eigen gedrag"

Beoordeling: 10/10

Meer informatie

  • De training duurt twee dagdelen.
  • Bij de training horen twee observatierondes.
  • De ideale groepsgrootte is tussen de acht en twaalf deelnemers.
  • Individuele coaching is ook mogelijk.
  • Prijsopgave op aanvraag.